Restaurants coneguts i reconeguts
Tots els restaurants volen ser coneguts, és evident, però encara és millor si ets reconegut. Reconegut per estar a un lloc emblemàtic o molt bonic, amb unes vistes úniques; per una decoració i un ambient diferent i que cridi l’atenció; per un personal brillant que faci sentir al client professionalitat i hospitalitat. I sobretot reconegut per la seva cuina, per la seva proposta gastronòmica amb què intenta seduïr la gent que seu a les seves taules.
Ara, aquí no volem destacar ni on som ni qui som, sinó què fem. Si ja ens seguiu, sabreu que la nostra cuina té les seves arrels a la cuina catalana, la cuina mediterrània i la cuina de temporada. Però no ens conformem amb fer els plats de tota la vida (tot i ser grans defensors de la cuina de sempre), sinó que ens agrada anar una mica més enllà i donar-li el nostre toc a un receptari universalment reconegut.
Recepta de mandonguilles
Avui volem compartir amb vosaltres la recepta d’un plat que s’ha convertit en alguna cosa més que una de les propostes de la carta de nit de l’ATN restaurant. Les mandonguilles de rap i gambes amb salsa de rostit de peix és un d’aquells plats amb què un restaurant és reconegut. Sempre buscant l’excel.lència, amb aquest plat hem conquerit el paladar dels nostres clients i ja s’ha convertit en un imprescindible de la nostra cuina.
Volem compartir la recepta de mandonguilles que tantes alegries ens està donant perquè les feu també a casa i pugueu gaudir-les com fa la gent a l’ATN. Ei, però si les feu, ensenyeneu-nos-les a través de les xarxes socials. Us proposem que poseu a Instagram el hashtag #mandonguillesATN amb les vostres mandonguilles de rap i gambes. Esperem les vostres fotos!
La recepta:
PER LES MANDONGUILLES
400 gr. Rap sense espina
300 gr. Cua de gamba
2 uni. Ous
Ciboulete
Pa ratllat
Sal
Pebre blanc
PER LA SALSA DE ROSTIT
150 gr. De espina de rap
100 gr. De caps i pells de gamba
2 cebes
1 pastanaga
2 dents d'all
Fulla de llaurer
Pebre vermell
Vi blanc
75 gr Abellana torrada
75 gr. Ametlla torrada
Aigua
ELABORACIÓ
MANDONGUILLES : piquem ben fins el rap i les cues de gamba pelades, fins que ens quedin amb la mida de carn picada. Hi barregem els ous, el ciboulete picat ben fi, la sal i el pebre. Anem incorporant el pa ratllat i amassem fins a que ens quedi una pasta que poguem treballar i fer-ne mandonguilles.
Farem boles d'uns 40 gr. I les reservem a la nevera.
SALSA DE ROSTIT; sofregim a foc ben fort els caps, pells i espines de gambes i rap. Un cop ben rosses, hi afegim les cebes i les pastanagues tallades petites. Hi posem tambe el llaurer i les dents d'all.
Ho sofregim tot be, escaldem el pebre vermell i ho reguem amb un got de vi blanc. El deixem reduir i ho cobrim d'aigua. Quan bulli 40' hi posem els fruits secs, ho triturem i ho colem.
ELABORACIÓ FINAL I MUNTATGE
Fregim les mandonguilles amb oli ben calent.
Rectifiquem de sal la salsa de rostit.
En un plat fons i posem la base de la salsa de rostit i afegim quatre mandonguilles per persona.